Gołąbki „a la Hotel Europa” Główka białej kapusty, 15 dkg ryżu, 15 dkg marchwi, 100 ml mleka, 20 dkg pieczarek, tłuszcz, pęczek koperku, 250 ml wywaru z mięsa, 3 dkg koncentratu pomidorowego, sól i pieprz do smaku. Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, wyciąć głąb, opłukać, zalać dużą ilością wrzącej wody, obgotować aż liście zmiękną. Następnie kapustę przestudzić, oddzielić liście, ściąć grube nerwy nie uszkadzając liści. Ryż opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować, odcedzić i odsączyć. Marchew umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem mleka, ugotować, przestudzić i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć z ryżem, marchewką i posiekanym koperkiem, doprawić do smaku. Na przygotowanych liściach kapusty ułożyć nadzienie, założyć brzegi kapusty do środka, zwinąć w rulon, ułożyć w naczyniu wyłożonym liśćmi kapusty, zalać wywarem wymieszanym z koncentratem pomidorowym, dusić do miękkości pod przykryciem. Podawać z ziemniakami.