RYŻ PO ADWOKACKU

  • on 27 marca, 2015

Ryż po adwokacku 20 dkg ryżu, 400 ml wywaru z mięsa, 5 dkg grzybów suszonych, 15 dkg cebuli, tłuszcz, 20 dkg groszku konserwowego, 2 jaja ugotowane na twardo,10 dkg sera żółtego, sól i pieprz do smaku, tłuszcz do naczynia. Ryż opłukać, zalać wrzącym wywarem, zagotować mieszając i go tować około 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Grzybj umyć, namoczyć, ugotować, i posiekać. Cebulę obrać, opłukać, po krajać w kostkę, usmażyć, połączyć z ryżem, groszkiem konserwo wym, grzybami i pokrajanymi w kostkę jajami, doprawić do smaku Następnie przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem, wy równać powierzchnię, posypać startym serem i zapiec. Podawać z surówkami.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz