Pierogi po litewsku. Ciasto: 35 dkg mąki, jajko, około 150 ml wody | Nadzienie: 4 dkg grzybów suszonych, 10 dkg cebuli, tłuszcz, 40 dkg sera twarogowego, 2 żółtka, sól, pieprz i estragon do smaku, 2 dkg tłuszczu do gotowania, masło do polania.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i drobno posiekać. Cebulę i obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, połączyć ze zmielonym serem, grzybami i żółtkami, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak pierogi „Olga”.” Przed podaniem polać masłem.Pierogi po marynarsku.Ciasto: 35 dkg mąki, jajko, około 150 ml wody Nadzienie: 20 dkg pieczarek, tłuszcz, 3 dkg koncentratu pomidorowego, puszka małż, 2 żółtka, 2 dkg bułki tartej, sól i pieprz do smaku, 2 dkg tłuszczu do gotowania, masło do polania.Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać koncentrat pomidorowy, małże, żółtka i bułkę tartą, oraz do smaku. Dalej przygotować jak pierogi „Olga . Przed podaniem polać roztopionym masłem.