KROKIETY PO KASZTELAŃSKU

  • on 11 września, 2013

Krokiety po kasztelańsku 5 dkg grzybów suszonych, 3 dkg migdałów 5 dkg bułki czerstwej, 30 dkg kury pieczonej bez kości, 15 dkg szynki lub kiełbasy szynkowej, 2-3 żółtek, natka pietruszki, 50 ml śmietany, sól i pieprz do smaku, mąka, jajko i bułka tarta do panierowania, tłuszcz do smażenia. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i drobno posiekać. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać. Bułkę namoczyć, odcisnąć i zemleć razem z mięsem i szynką. Następnie połączyć z grzybami, żółtkami, migdałami, posiekaną natką pietruszki i śmie­taną, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak krokiety „i la Parmentier”. Podawać z różnego rodzaju sosami i surówkami.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz