PRZEKŁADANIEC STARODAWNY

  • on 10 maja, 2013

Przekładaniec „Starodawny”.Ciasto: 2-3 jaj, 20 dkg mąki, 200 ml mleka,200 ml wody, sól, słonina. Nadzienie: 1/2 kg pieczarek, tłuszcz, 25 dkg kury pieczonej bez kości, 4 dkg koncentratu pomidorowego,  10 dkg szyjek rakowych, sól i pieprz do smaku, tłuszcz i bułka tarta do naczynia. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, połą­czyć z mięsem z kury pokrajanym w paseczki, koncentratem pomidorowym i szyjkami rakowymi, doprawić do smaku. Naleśniki przygotować jak naleśniki „i la Rossini”, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem i posypanym bułką tartą przekładając  przygotowanym nadzieniem, przycisnąć powierzchnię, posypać startym serem i zapiec. Potem pokrajać jak tort i zaraz podawać.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz