Krokiety po kalifornijsku. Ciasto: 3 jaja, 20 dkg mąki, 200 ml mleka, 200 ml wody, 2 dkg słoniny, sól do smaku.Nadzienie: 20 dkg fasoli perłowej, 10 dkg cebuli,15 dkg pieczarek, tłuszcz, 4 dkg koncentratu pomidorowego, 2 żółtka, sól, pieprz i majeranek do smaku, 2 jaja i bulka tarta do panierowania, tłuszcz do smażenia.Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Następnie posolić i ugotować w tej samej wodzie. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z ódcedzoną fasołą i koncentratem pomidorowym, chwilę poddusić, przestudzić i wymieszać z żółtkami, doprawić do smaku, Jaja umyć, wybić do miksera, dodać przesianą mąkę, wlać mleko i wodę, posolić i zmiksować. Patelnię rozgrzać, posmarować słoniną, wlewać cienką warstwę ciasta rozprowadzając równomiernie po całej patelni. Smażyć z obu stron lekko rumieniąc. Usmażone naleśniki układać na odwróconym do góry dnem talerzu. Następnie naleśniki rozłożyć tak, aby jeden zachódził na drugi, posmarować brzegi ciastem naleśnikowym, nałożyć nadzienie, zawinąć w rulon, pokrajać na kawałki długości 6-8 cm. Panierować w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, potem dosmażyć na małym ogniu.Podawać z surówkami.