KROKIETY Z JAJAMI I GRZYBAMI

  • on 6 sierpnia, 2013

Krokiety z jajami i grzybami. Ciasto: 2-3 jaj, 20 dkg mąki, 200 ml mleka, 200 ml wody, sól do smaku, 2 dkg słoniny Nadzienie: 5 dkg grzybów suszonych, 4 jaja ugotowane na twardo, 15 dkg cebuli, tłuszcz, 15 dkg sera żółtego, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku, 2 jaja i bułka tarta do panierowania, tłuszcz do smażenia. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć z wywaru i zemleć ra­zem z jajami Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z przygotowaną masą, startym serem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak krokiety „A la Parmentier”. Podawać z surówkami.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz