MAKARON PO CHŁOPSKU

  • on 22 lipca, 2014

Makaron po chłopsku 35 dkg mąki, 2 jaja, około 50 ml wody, sól,4 dkg grzybów suszonych, 15 dkg kiełbasy, 20 dkg kapusty kwaszonej, 8 dkg cebuli, tłuszcz, sól, pieprz, kminek i przyprawa do zup do smaku, tłuszcz i bułka tarta do naczynia. Makaron przygotować jąk makaron po admiralsku. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki razem z kiełbasą. Ka­pustę opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem z mięsą ugoto­wać, odparować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usma­żyć, wymieszać z kapustą, makaronem, grzybami i kiełbasą, dopra­wić do smaku, przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą, wyrównać powierzchnię i zapiec. Podawać z surówkami.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz