NALEŚNIKI CASABLANCA I HOTEL EUROPA

  • on 13 lipca, 2013

Naleśniki „Casablanca” Ciasto: 3 jaja, 20 dkg mąki, 200 ml mleka, 200 mł wody, sól, słonina. Nadzienie: 20 dkg pieczarek, 10 dkg orzechów włoskich bez łupin, 40 dkg wołowiny gotowanej, 10 dkg ketchupu, sól, pieprz i curry do smaku, tłuszcz do podsmażenia. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą oso­loną wodą, ugotować, odcedzić. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć, połączyć z pieczarkami, mięsem pokraja­nym w drobną kostkę i ketchupem, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak naleśniki „a la Rossini”.Nalesniki „hotel Europa”Ciasto: 2-3 jaj, 20 dkg mąki, 200 ml mleka,200 ml wody, sól, słonina.Nadzienie: 5 dkg grzybów suszonych, 10 dkg orzechów włoskich bez łupin, 25 dkg groszku konserwowego, sól i pieprz do smaku, 5 dkg ketchupu, tłuszcz do podsmażenia.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, drobno posiekać. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć, połączyć z grzybami i groszkiem konserwowym, doprawić do smaku. Dalej przygoto­wać jak naleśniki la Rossini”. Przed podaniem skropić ketchupem.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz