Naleśniki „Mikado”Ciasto: 2-3 jaj, 20 dkg mąki, 200 ml mleka,200 ml wody, sól, słonina. Nadzienie: 40 dkg pieczarek, tłuszcz, 1 dkg mąki,15 dkg papryki konserwowej, 50 ml śmietany,4 dkg koncentratu pomidorowego, natka pietruszki, sól, pieprz i cukier do smaku, tłuszcz do podsmażenia.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, posypać mąką, dodać zmieloną paprykę, śmietanę, koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki, dusić kilka minut, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak naleśniki „a la Rossini”. Naleśniki „Niespodzianka”Ciasto: 2-3 jaj, 20 dkg mąki, 200 ml mleka,200 ml wody, sól, słonina. Nadzienie: 15 dkg pieczarek, tłuszcz, 40 dkg pasztetu, 50 ml śmietany, sól i pieprz do smaku, 5 dkg ketchupu,4 dkg sera żółtego, tłuszcz do zapieczenia.Pieczarki oczyścić, opłukać, • drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z pasztetem i śmietaną, doprawić do smaku. Dalej przygotowywać jak naleśniki „i la Rossini”. Przed podaniem skropić ketchupem i posypać startym serem, zapiec.