Sałatka z fasoli perłowej po londyńsku 20 dkg fasoli perłowej, 15 dkg pieczarek, 2 dkg masła, 10 dkg ketchupu, 25 ml oliwy, sól, pieprz, tymianek i estragon do smaku.Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Następnie ugotować w lej samej wodzie, odcedzić, wystudzić. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, wystudzić, wymieszać z ketchupem, fasolą i oliwą, doprawić do smaku. Przełożyć do salaterki i udekorować.Sałatka z fasoli szparagowej i po cesarsku. 15 dkg pieczarek, 2 dkg masła, 40 dkg fasoli konserwowej, 5 dkg majonezu, 50 ml śmietany, natka I pietruszki, sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, wystudzić, połączyć z fasolką konserwową, majonezem, śmietaną i po- i siekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Przełożyć do sala- i terki, udekorować.