Sałatka z papryki po wrocławsku 15 dkg pieczarek, tłuszcz, 40 dkg strąków papryki, 15 dkg parówek cienkich, 10 dkg ketchupu, 25 ml oliwy, natka pietruszki, sól, pieprz i sok cytrynowy do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć. Paprykę oczyścić, opłukać, podpiec w piekarniku, obrać ze skórki, pokrajać w paseczki. Parówki obrać z osłonki, pokrajać w plasterki, połączyć z papryką, pieczarkami, ketchupem i oliwą oraz posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku, przełożyć do szklanej salaterki, udekorować. Sałatka z pomidorów „a la Imperial” 15 dkg pieczarek, masło, 10 dkg groszku konserwowego, 30 dkg pomidorów, 150 ml śmietanki kremowej, sól, cukier, pieprz i sok cytrynowy do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, przestudzić, połączyć z groszkiem konserwowym, pomidorami pokrajanymi w cząstki oraz ubitą śmietanką, doprawić do smaku, przełożyć na szklane talerzyki, udekorować.