Ziemniaki „a la książę” 1 kg ziemniaków (młodych), 3 dkg grzybów suszonych, 8 dkg cebuli, tłuszcz, 20 dkg wątróbki z drobiu, mleko,4 białka, 4 dkg koncentratu pomidorowego, sól i pieprz do smaku. Ziemniaki umyć, oskrobać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować na półmiękko, odcedzić. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i drobno posiekać. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać obraną z błon i namoczoną w mleku wątróbkę, podsmażyć, połączyć z ziemniakami, grzybami i przyprawami, przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem, wyrównać powierzchnię, przykryć ubitą pianą z białek połączoną z koncentratem pomidorowym i przyprawami, upiec. Podawać do drobiu.