Ziemniaki „Chasseur” 1 kg ziemniaków, 8 dkg cebuli, tłuszcz, 50 ml śmietany,4 jaja, 15 dkg pieczarek, 8 dkg sera żółtego, sól i pieprz do smaku. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą o>oloną wodą, ugotować, odcedzić, odparować i przetrzeć przez „praskę”. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z ziemniakami i śmietaną, doprawić do smaku. Natępnie przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem, wyrównać powierzchnię, zrobić 4 wgłębienia, w które wbić jaja. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, obłożyć przygotowane ziemniaki, posypać przyprawami i startym serem, zapiec. Podawać z surówkami.Ziemniaki nadziewane po francusku 12 sztuk ziemniaków (dużych), 20 dkg pieczarek, tłuszcz, 2 żółtka, 4 dkg ketchupu, 5 dkg sera żółtego, białe wytrawne wino, sól i pieprz do smaku.Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, wydrążyć środki specjalną łyżeczką, pozostawiając dość grub‘e ścianki, zalać wrzącą osoloną wodą, gotować 6-8 minut, wyjąć, posypać przyprawami. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z żółtkami, ketchupem i startym serem, doprawić do smaku. Następnie napełnić ziemniaki, ułożyć w naczyniu i upiec skrapiając winem. Podawać z surówkami lub jako gorącą przystawkę.