ZIEMNIAKI NADZIEWANE SZYNKĄ

  • on 29 września, 2015

Ziemniaki nadziewane szynką 12 sztuk ziemniaków (dużych), 8 dkg cebuli, 15 dkg I pieczarek, tłuszcz, 15 dkg szynki, jajko, natka | pietruszki, 5 dkg sera żółtego, sól i pieprz do smaku. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, wydrążyć środki specjalną ły- ; żeczką, pozostawiając dość grube ścianki, zalać wrzącą osoloną : wodą, gotować około 8 minut, odcedzić, posypać przyprawami, i Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z szynką pokrajaną w kostkę, jajkiem, posiekaną natką ; pietruszki i startym serem, doprawić do smaku. Napełnić ziemniaki, polać tłuszczem, upiec.  Podawać z suiówkami lub jako gorącą przystawkę.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz