Ziemniaki po chińsku 1 kg ziemniaków, pęczek koperku, oliwa, 1/2 kg kurek, 20 dkg polędwicy wołowej, 2 dkg mąki ziemniaczanej, 10 dkg sera żółtego, sól, pieprz i przyprawa do zup do smaku. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w plasterki, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować na półmiękko, odcedzić, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem przesypując przyprawami i posiekanym koperkiem. Kurki oczyścić, opłukać, podsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, doprawić do smaku, rozłożyć na przygotowanych ziemniakach. Polędwicę umyć, pokrajać w paseczki (jak zapałki) posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, obłożyć ziemniaki, posypać startym serem, zapiec. Podawać z surówkami.